http://ssl-disc.appni.net
http://ssl-forum.appni.net
kafe
clanek
Článek » Jak se správně saunovat?
734
1
thread

Článek: Jak se správně saunovat?

Článek: Jak se správně saunovat?

komentářů 35

Zahřejete se a při správném potícím se cyklu vyženete z těla mnoho nemocí. Sauny mají právě teď svou sezonu.   Zpět na článek

Obnovit Přidat příspěvek

Pokud se přihlásíte, získáte navíc možnost hlasovat o příspěvcích ostatních uživatelů. Chci se přihlásit.

Vaše jméno:
E-mail:
Komentář:

Váš text příspěvku může obsahovat ještě 1000 znaků a 10 řádků.

* povinná položka, bez jejího vyplnění nemůžete formulář uložit

stylishfox (nepřihlášený)

zbožnujem tento spôsob relaxu!
A ako pozerám tak sa tu dohoduju a sex rande :DDDDDDDD

Redakce:

Příspěvek krácen. [Reklama]

Mathylda (nepřihlášený)
solná jeskyně

Sauna mi nedělá dobře, pokaždé se mi zvedne hodně rychle tlak a jdou na mě mdloby. Já si užívám solnou jeskyni. Toto místo miluju a má jen pozitivní účinky.

janna (nepřihlášený)
astma

Bohužel jsem astmatička a saunu absolutně nezládám, zkoušela jsem ji pokořit dvakrát, ale vždycky jsem po pár minutách málem umřela. :-(

tatarek
sauna

Už dlouho plánuju saunu ,nějak to časově nevychází snad to vyjde.

Gábina (nepřihlášený)
sauna

do sauny jsem dlouhá léta nemohla kvůli kolísavému tlaku, hned jak jsem tam vlezla tak se mi dělalo zle, ale s novým přítelem jsem začala postupně a najednou mi to dělalo dokonce i dobře můžu jen doporučit

Pepa (nepřihlášený)
Jak ochladit

Poraďte ze skušenosti. Mam venkovní saunu. Stačí ochlazení venku jen na vzduchu když je kolem nuly nebo pod nulou, nebo potřít sněhem.

Vašek (nepřihlášený)
A zase mnoho polopravd...

1. Je pravda, že do sauny má jít člověk bez zjevných symptomů nemocí typu chřipka, angína... není však pravda, že byste někoho nakazili - v potírně kapénkové viry prostě nepřežijí - viz web nestora českého saunování MUDr Mikoláška.

2. Dýchání ústy... celá řada publikací to sice doporučuje, ale celá řada jiných doporučuje dýchání nosem - obecný závěr: dýchejte tak, aby Vám to bylo příjemné. Pro dýchání nosem hovoří i studie, kde na krysách zkoušeli vliv sauny - ty, co dýchaly ústy, pak měly častější výskyt rakoviny plic ( u lidí neprokázáno).

Alena (nepřihlášený)
bezva zábava

Saunování jsem propadla během půlroční stáže ve Finsku. Zde jsem se chodila potit i 3x týdně a bylo to super. Skutečně sauna odbourává stres a tím, že zde odhodíte zábrany také poznáte velmi zajímavé lidi. Saunu mohu doporučit všem, kdo nemají větší zdravotní problémy a dodržují pitný režim, jelikož při nadměrném pocení v sauně se cítíte nejen unavení, ale i slabí a lekce se může stát, že budete dehydrovaní. Tak sauně zdar! a buďte zdraví!

Lenka (nepřihlášený)
Finská sauna

Právě trávím nějaký čas ve Finsku. Finové opravdu saunu milují. Mají ji v každém domě a nebo taky při pobřeží, kde se chladí v chladném moři či jezeru. Finové jsou v sauně výhradně celý nazí. Ani prostěradlo není tak hojně využívané jako u nás. Byť navštěvuji saunu i v Česku, ta finská mě v lecčem překvapila. Není vyhřívaná na tak vysoké teploty jako v Česku, ale vyšší pociťovaná teplota se dosahuje právě hojným poléváním.
Tip: Finové často navštěvují saunu po běhání nebo rychlé nordic walking procházce, což relaxační účinky ještě znásobuje

Evly (nepřihlášený)
Astma

Já teda v sauně nikdy nebyla, jen v páře na bazéně, ale tam se mi špatně dýchalo, jsem lehká astmatička, tak se bojím to i vyzkoušet, aby to nebyly vyhozené peníze, když po chvilce vypadnu. Nemáte někdo zkušenosti?

Sára (nepřihlášený)
Re: Astma
RE: Evly (nepřihlášený)

Jsem astmatik a sauna mi nevadí. Je to super

marta (nepřihlášený)
RE: Evly (nepřihlášený)

no mne sa zdá, že som niekde čítala, že na astmu je sauna dobra

Nitrolka3 (nepřihlášený)
RE: marta (nepřihlášený)

Moje dcera má také astma a chodí s námi do sauny od svých dvou let a vůbec jí to nevadí.Ale samozřejmě každý je jiný,měla by si to zkusit a uvidíš :-)

Pravidla diskuzí

1. Zveřejněné diskuze, komentáře a příspěvky v diskuzích nesmí jakýmkoliv způsobem porušovat zákony ČR či propagovat nezákonné činnosti.
  2. Komentáře a diskuze slouží k výměně názorů či vyjádření postoje k danému tématu, příspěvky nesouvisející s tématem mohou být proto smazány.
  3. Název diskuze, komentář či příspěvek v diskuzi nesmí obsahovat text zastrašující nebo vyhrožující násilím jednotlivci či skupinám lidí.
  4. Název diskuze, komentář či příspěvek nesmí propagovat národnostní, rasovou, náboženskou či jinou nesnášenlivost nebo diskriminaci určité skupiny právě kvůli příslušnosti k národu, rase nebo náboženství a to ani formou vtipu apod.
  5. Do názvů diskuzí, komentářů a příspěvků v diskusích nepatří vulgárnosti, urážky, pomluvy nebo obscénnosti.
  6. Do komentářů či příspěvků v diskuzích je zakázáno vkládat reklamy, spam ani jinou formu propagace komerčních aktivit. Samotná diskuze nesmí být založena za účelem propagace komerčních aktivit.
  7. Do komentářů a příspěvků v diskuzích dále není povoleno vkládat odkazy na stránky s nelegálním obsahem nebo obsahem legálním, ale nesouvisejícím s tématem diskuze.
  8. V komentářích a příspěvcích v diskuzích musí uživatel respektovat soukromí jiných osob, a proto je zakázáno zveřejňovat soukromé údaje o nich - např. telefonní čísla, plné adresy apod. bez jejich písemného souhlasu.
  9. Do komentářů a příspěvků v diskuzích nesmí být opakovaně vkládány stejné texty - tzv. tapetování.
  10. V komentářích a v příspěvcích v diskuzích je zakázáno vydávat za někoho jiného.

Vkládat komentáře k článku, do diskuze apod. mohou přihlášení na některých webech společnosti i nepřihlášení uživatelé. Všechny příspěvky a komentáře vyjadřují výhradně názory a stanoviska těchto uživatelů a provozovatel serveru za ně nenese žádnou odpovědnost.

Pokud uživatel poruší některé z těchto pravidel, tak je redakce oprávněna takový komentář či příspěvek smazat. Dále si redakce vyhrazuje právo zakázat na neomezenou dobu uživateli, který opakovaně porušil pravidla diskuze, vkládání příspěvků do diskuzního fóra, nebo komentářů ke článku.

Redakce rovněž může komentáře k článku či celou diskusi uzamknout jen pro čtení nebo zcela odstranit.

Všechny diskuze