Článek: Příběh Ivety: Jsem prý závislá na kosmetice. Jak jste na tom vy?
Článek: Příběh Ivety: Jsem prý závislá na kosmetice. Jak jste na tom vy?
Iveta je věčně na mizině, kosmetická taštička i koupelna jí přetékají nejrůznějšími šminkami, krémy a přípravky. To ale není hlavní problém. Jinak chytrá a úspěšná dívka nedokáže udělat nenalíčená krok ani doma. Podle psychologa se stala závislou na líčení. Zpět na článek
Pokud se přihlásíte, získáte navíc možnost hlasovat o příspěvcích ostatních uživatelů. Chci se přihlásit.
RE: Aneta (nepřihlášený)
Taky se venku koumá do výloh, to bude asi závislost na vlastním obrazu.
Achjo, po čtení tohoto článku jsem ještě víc smutnější než kdy jindy. Jsem skoro stejná. Před nikým nikdy nechci vyjít odmalovaná. Žiju na vesnici a ani do obchodu bych nešla nenamalovaná. A to je mi teprve 17. Teď jsem začala chodit s klukem a cítím se hrozně, když mi trochu makeupu sleze. Nedovedu si představit, že by mě viděl odmalovanou. Jsem si jistá, že bych se mu nelíbila. Je to smutný.
RE: Jaroslava (nepřihlášený)
Tak jesttli se bojíte že byste se tomu klukovi nelíbila nenalíčená, tak to je smutný, protože jednou to určitě přijde. V noci asi make-up nenosíte, ne?
RE: Luka (nepřihlášený)
Jo noc bude asi jediná doba kdy já make-up nenosím a pak kdyžž je mi fáááákt blbě a mám horečku.
RE: Luka (nepřihlášený)
Dámy klid, já se taky neustále maluju a nenamalovaná nevyjdu ani na chodbu. Je to jedna z prvních věcí, které ráno dělám.
RE: Klára (nepřihlášený)
Já make-up prostě potřebuju. Jinak si přijdu celá flekatá.
RE: Klára (nepřihlášený)
Asi bychom nechodily ani na ulici mezi ostatní lidi.
Jestli jsem závislá na kosmetice, to nevím. Ale myslím si, že žena by měla být upravená. Mám pocit, že když jsem tak nějak "namalovaná" tak prodavačky se ke mně lépe chovají :) Je mi 58 let a dosud se maluji. Ujíždím na parfému a kosmetické vodě, nejdu ven nenamalovaná, to by se mě asi lekli lidičky kolem :) Když jdu nakoupit na sídlišti, tak použiju jen lehký stín a tužkou zvýrazním oči. Rty přetřu mastnou rtěnkou. Jednak se mi vysušují a tím si rty i chráním. Jinak si kupuji kvalitní krémy, které střídám, aby si pleť nezvykla. Doma i cvičím, abych neztuhla :) Kupuji i kvalitní odličovače, což je základ, si myslím. Prostě dělám pro svůj pocit stále něco. :)
RE: Olly (nepřihlášený)
Vždy mě to pobaví.A scénářisti ne a ne nám prozradit to kouzlo dokonalosti :)
RE: Olly (nepřihlášený)
a se skvělým,neporušeným účesem...jsou stále perfektní....a já tu zatím sedím nenalíčená.
RE: Gába (nepřihlášený)
Do bazénu se tedy odličuju, jinak taky chodím často nalíčená. Do krámu, do práce, na návštěvu...
RE: Petra (nepřihlášený)
jednou když jsem šla do bazénu, tak jsem si zapomněla plavky doma. takže jsem si trhla nohou..
RE: Petra (nepřihlášený)
Nenalíčená jsem jen u vody,ať je to bazén,koupaliště či moooře,jinak se líčím,než vylezu ven...a o víkendu,kdy jsem doma,většinou jen řasy
RE: Dora (nepřihlášený)
Tak třeba v létě u moře s emoc nelíčím. obecně v létě nepoužívám make up, jen pudr a popřípadě řasenku.
RE: Marta (nepřihlášený)
Ono v létě je nejlepší jen pudr, aby pleť mohla dýchat a opalovat se. Přes tuny make-upu by to šlo dost těžko.
RE: Nina (nepřihlášený)
To tvoří základ i u mě,ale přidám navíc lesk, a podle situace stíny.
RE: Iva (nepřihlášený)
Naposledy v tanečních? Tak to je teda docela dlouho ne? Já bych nenalíčená třeba do práce nešla, ale zase nemusím chodit nalíčená vynášet koš.
RE: Iva (nepřihlášený)
Tak to já si myslím, že Iveta extrém je, ale zase tak zásadně se od ní neliším. Nenalíčená doma chodím ale na ulici bych tak nevyšla.
Připadá mi, že většina Češek si vybere jeden nebo druhý extrém. Buď se nemaluje vůbec, a je za tu v článku zmíněnou nevýraznou šedou myš, anebo naopak na sebe naplácá barevné vrstvy, které - to chápu - musejí každého muže odpuzovat. Líbí se mi přístup Francouzek, které sice velmi dbají o dokonalost pleti, ale jinak to s líčením nijak nepřehánějí. Myslím, že dokonale nalíčená je žena ve chvíli, když normální muž na ní nepozná, že je nalíčená.... ale přitom není "vyblitá".
RE: Brutální Bruneta (nepřihlášený)
Mám taky takový pocit, že to málo která žena umí vyvážit. Buď chodíme zmalované a nebo nenamalované a ani jedno není dobrý.
RE: Brutální Bruneta (nepřihlášený)
Výstižně napsané,snažím se tedy přistupovat k líčení jako francouzky...i když pamatuji na časy,kdy jsme se líčila výrazněji :-)
Ráda utrácím za kosmetiku, ale že bych se každý den malovala, tak to ne. Myslím, že pleti to ani neprospívá každý den se patlat serepetičkama. Jsem ještě mladá a pleť mám pěknou. Zase nechápu ty fifleny co se každý den malujou a přitom jsou hnusný jak prdel. :) Ale zase si ráda lakuju nehty. :)
Neřekla bych,že jsem závislá na kosmetice,ale snažím se vypadat hezky jak doma,tak když jdu do společnosti.Doma mám raději přirozené líčení a na večer zase výraznější.Partner říká"že žena je nejkrásnější po ránu - nenalíčená" A měsíčně neutratím určitě víc než 500 kc...i když záleží na tom,zda mi něco dochází,jestli si koupím parfém...ale ten většinou dostávám od partnera.
RE: Nicol (nepřihlášený)
Do kosmetiky počítám i vlasovou kosmetiku a tu určitě jednou měsíčně kupuji...Těch 500 bude určitě strop.
RE: EvaEma (nepřihlášený)
Mi jen šapon stojí 360,- a ještě kondicionér a pěnový tužidlo. A pak ještě masku na vlasy. To je kolem 1500,- A to je jenom za vlasy. :) Ale zase já nekouřím a nepiju.
RE: makarinki (nepřihlášený)
Vlassová kosmetika? Já si myji denně vlasy, moc se mi mastí. Tak většinou kupuji levnější. Beru to jako mýdlo. Občas krém a rtěnku. Ato je asi vše.
Pravidla diskuzí
- Zveřejněné diskuze, komentáře a příspěvky v diskuzích nesmí jakýmkoliv způsobem porušovat zákony ČR či propagovat nezákonné činnosti.
- Komentáře a diskuze slouží k výměně názorů či vyjádření postoje k danému tématu, příspěvky nesouvisející s tématem mohou být proto smazány.
- Název diskuze, komentář či příspěvek v diskuzi nesmí obsahovat text zastrašující nebo vyhrožující násilím jednotlivci či skupinám lidí.
- Název diskuze, komentář či příspěvek nesmí propagovat národnostní, rasovou, náboženskou či jinou nesnášenlivost nebo diskriminaci určité skupiny právě kvůli příslušnosti k národu, rase nebo náboženství a to ani formou vtipu apod.
- Do názvů diskuzí, komentářů a příspěvků v diskusích nepatří vulgárnosti, urážky, pomluvy nebo obscénnosti.
- Do komentářů či příspěvků v diskuzích je zakázáno vkládat reklamy, spam ani jinou formu propagace komerčních aktivit. Samotná diskuze nesmí být založena za účelem propagace komerčních aktivit.
- Do komentářů a příspěvků v diskuzích dále není povoleno vkládat odkazy na stránky s nelegálním obsahem nebo obsahem legálním, ale nesouvisejícím s tématem diskuze.
- V komentářích a příspěvcích v diskuzích musí uživatel respektovat soukromí jiných osob, a proto je zakázáno zveřejňovat soukromé údaje o nich - např. telefonní čísla, plné adresy apod. bez jejich písemného souhlasu.
- Do komentářů a příspěvků v diskuzích nesmí být opakovaně vkládány stejné texty - tzv. tapetování.
- V komentářích a v příspěvcích v diskuzích je zakázáno vydávat za někoho jiného.
Vkládat komentáře k článku, do diskuze apod. mohou přihlášení na některých webech společnosti i nepřihlášení uživatelé. Všechny příspěvky a komentáře vyjadřují výhradně názory a stanoviska těchto uživatelů a provozovatel serveru za ně nenese žádnou odpovědnost.
Pokud uživatel poruší některé z těchto pravidel, tak je redakce oprávněna takový komentář či příspěvek smazat. Dále si redakce vyhrazuje právo zakázat na neomezenou dobu uživateli, který opakovaně porušil pravidla diskuze, vkládání příspěvků do diskuzního fóra, nebo komentářů ke článku.
Redakce rovněž může komentáře k článku či celou diskusi uzamknout jen pro čtení nebo zcela odstranit.
Všechny diskuze

Já jsme zjistila že úplně nejvíc jsem závislá na zrcadlech. Protože jak se do něj ráno nepodívám, nemohla bych vyjít ven a pak se pořád koukám na ulici do odrazů obchodních stěn.